Hopp til hovedinnholdet

Hvilken vgs med toppidrett fotball er best i Norge?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en gutt som er svært interissert i fotball. jeg har lyst til å ta toppidrett i fotball i vgs. Også lurer jeg på hva som er beste vgs i Norge med toppidrett i fotball?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil gå toppidrett fotball! Jeg tror ikke det finnes noen oversikt over de beste toppidrettslinjene, men det er jo flere skoler hvor det er stor konkurranse for å komme inn, og det kommer elever fra flere steder i landet. Det er naturlig å tenke seg at nivået på disse linjene da er veldig godt. Eksempler på dette er WANG toppidrett i Oslo, og NTG Bærum. Men også i Trondhein og Bergen er det flere skoler med toppirett fotball.

Det tilbys også på skoler i store deler av landet. Det er som sagt vanskelig å si hvilke av disse som er best, men det kan være lurt å sjekke ut de aktuelle skolene og se hva slags tilbud de har. Hvis det finnes en fotballinje i nærheten av der du bor, så kan det hende det er det beste for deg fordi du slipper å flytte.

Med jeg anbefaler deg å ta opp dette med rådgiveren på skolen din, og selv sjekke ut tilbudene.

Her er en oversikt over skoler som tilbyt idrettsfak med spesialisering i fotball, og her er en oversikt over skoler som tilbyr studiespesialisering med toppidrett fotball.

Les også artikkelen under.

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett