Hopp til hovedinnholdet

Drikker jeg for mye brus?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg får ofte høre at jeg ikke må drikke mer brus. Jeg drikker ca et glass om dagen, men jeg trener også hver dag. Jeg trener ca 2 timer hver dag. Har da dette glasset med brus så mye å si for min egen helse?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no. Jeg kan forstå at du lurer på om du drikker for mye brus når du stadig hører at du gjør det. Det er ikke så bra å drikke mye brus. Det er mye som ikke så bra, men man gjør det kanskje likevel. Å drikke et glass brus om dagen er kanskje bedre enn mange ting, som å røyke, snuse, drikke alkohol, ha mye ubeskyttet sex osv. Man må nesten bare gjøre sine egne avveiinger. Kanskje er det lurt å tenke på om du faktisk "trenger" det glasset med brus hver dag, eller om du faktisk kan drikke vann, juice, saft eller melk isteden? Til syvende og sist er det du som avgjør. Det er ikke veldig farlig, men ikke sunt, og ikke bra i lengden, spesielt for tennene dine, og tannlege er dyrt!

Jeg ønsker deg lykke til!

 Med vennlig hilsen 
 
Camilla (helsesøster)
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er lettbrus helsefarlig?

Lokket på en brusboks (colourbox.com)

Det er mange som mener mye om lettbrus, og om det egentlig er trygt og drikke det. Mattilsynet slår fast at lettbrus i moderate mengder ikke er helseskadelig, så lenge man ikke overskrider anbefalt mengde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett