Hopp til hovedinnholdet

Hvilke jobbmuligheter finnes det innen idrett?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei! Vurderer å begynne å på en bachelor i Idrett, men er ikke særlig begeistret for å jobbe fulltid som trener. Hvilke andre jobbmuligheter finnes det? Og er det mulighet for å få idrettrelaterte jobber i varmere strøk? f.eks. turistnæringen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Man behøver ikke å bli trener på fulltid med en slik utdanning. Mange velger å bli faglærer i kroppsøving, mens andre jobber som trenere, på treningssentre, i idrettsorganisasjoner og liknende. Man kan dessuten jobbe med helsefremmende tiltak innenfor både offentlig og privat sektor.

Det finnes også muligheter til å jobbe i varmere strøk. Mange hoteller har jo for eksempel treningssentre hvor det går an å jobbe. Også ulike selskaper som tilbyr helsereiser/behandlingsreiser for pasientgrupper, og det kan være aktuelt å jobbe som instruktør på slike ting. På noen opptrenings-/rehabliteringssentre kan man jobbe som idrettspedagog, hvis det er en retning du har lyst til å gå.

Dersom man ønsker å studere videre så kvalifiserer fullført bachelorgrad til videre studier på masternivå innen fysisk aktivitet og helse, idrettsbiologi og trenerrollen.

Dersom du er usikker på noe rundt dette så anbefaler jeg at du kontakter den skolen der du vurderer å søke idrettsstudiet. Be om å få snakke med en studiekonsulent, studieveileder eller liknende. Høgskolene vil gjerne at studenter skal søke hos dem, så ikke vær redd for å spørre om de tingene du er usikker på rundt studiet eller jobbmulighetene etterpå. :)


Lykke til med valget!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett