Hopp til hovedinnholdet

Hvordan blir jeg raskere og tøffere i dueller?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Jeg er en gutt som spillerpå et ganske godt lag(elite) memeni det sistesistehar jeg slitt en del med og prestere og få spilletid. Noe av det skyldes atjeg ikke klarer å være agressiv nok i dueller og sånn(er stopper/back) jegsliter oglitt i løpsdueller med raske spisser, såhvordan skal jeg trenefor å holde nivået og startestarte? Og eventuelthvordan trenerjeg på de tingene?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg vil anbefale deg å snakke med treneren din om å utvikle en egentreningsplan, som er tilpasset fellestreningene på laget, og som gir deg ekstra trening av det du trenger å bli bedre på.

For å både bli raskere på de korte distansene og samtidig bedre din kondisjon slik at du kan løpe fort over lengre tid er det lurt å trene variert. Aktiviteter som både inneholder korte spurter, hvor du kommer opp i topphastighet i korte perioder, og lengre løpsdistanser med lavere tempo er bra. For eksempel intervaller.

Når det gjelder å være aggressiv i taklingene, ligger det for det meste på styrke og psyke. Dette kan di spørre fotballtren din om, men jeg vil tro at hvis du trener mer styrke/ben, vil ikke dette være noe problem.

håper dette var litt til hjelp! Lykke til:) 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer

Fotballskader

Fotballspillere får ofte en del av de samme fotballskadene. Skum gjennom de vanligste fotballskadene, og noen heller sjeldne!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett