Hopp til hovedinnholdet

Snakke med foreldre om å slutte på fotball. 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trener fotball 4 ganger i uken. Det har jeg gjort siden 1. Klasse. Men heg har gradevis blitt mer og mer lei av hele sporten og har hat lyst å slutte i 4 år nå. Jeg får desverre ikke overtalt Mamma og Pappa til å la meg gjøre det, kansje mest fordi jeg ikke har noen spesiselle grunner til å slutte og fordi jeg er litt redd for å snakke om det. Det er sansynligvis fordi jeg er redd for at de skal nekte meg å slutte. Nå er det blitt værre enn noen gang. Jeg gruer meg skikkelig til hver trening, men jeg må dra hver gang. Jeg trenger å holde meg aktiv og jeg trenger å komme meg ut. Derfor har jeg lyst til å begynne på orientering i stedet. Uansett har dere noen tips som kan hjelpe meg å få foreldrene mine på min side?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tror at hvis du setter deg ned med foreldrene dine og forklarer for dem hvorfor du har lyst til å slutte på fotball så vil de la deg det. De kan jo ikke tvinge deg til å gå. Det er sant at det er viktig å komme seg ut å holde på med noe aktivt. På den måten holder man seg i aktivitet og det er veldig sosialt. Orientering er akkurat et like godt alternativ til dette som fotball. Jeg tror det blir lettere for foreldrene din og godta at du slutter på fotball hvis du starter på det istedenfor. 


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett