Hopp til hovedinnholdet

Kul ved kneskålen - hva kan det være?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har spilt aktivt håndball i snart 10 år og trener en del i løpet av en uke. Jeg trener vanligvis rundt 6-10 ganger i uka, med mye variert og skadeforebyggende. Hovedsakelig trener jeg løping og styrke, og selvfølgelig spillsituasjoner i håndball. I går spilte jeg kamp og nå merker jeg en kul på kneskålen på venstre side. Den er mer mot innsiden av kneet, men syntes fortsatt best rett forfra. Jeg har lest om Schlatters, men er det sånn at det bare forekommer under kneet? For i mitt tilfelle er den mer over kneet enn under. Den var spesielt vond i går, da var det vondt bare jeg kom borti og hver gang jeg bøyde kneleddet. Det er fortsatt vondt nå, men ikke like ille. Spørsmålet mitt er derfor om det er mulig at det er Schlatters selvom kulen er på ¨feil¨ sted eller hva annet det kan være. Jeg kan skyte inn at det ikke er sånn kul som når man faller, så det er ikke bare en hevelse av et fall.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Til tross for at du har gitt en uførlig beskrivelse av skaden din, så er dette noe som må undersøkes - før man kan konkludere med hva det er, og hvordan det bør behandles. I og med at det er på siden av kneet, så er det nok ikke en schlatterslignende skade. Schlatters oppstår som kjent på senefestet foran på leggbeinet, men det er også mulig å få lignende skader i senefestet nederst på kneskålen - i midten der senen starter. Da heter det Sinding-Larsens sykdom.

Jeg vil anbefale at du får dette undersøkt. Det kan for eksempel være hos fastlegen, hos en lagsfysioterapeut/idrettsfysioterapeut eller tilsvarende. Det høres kanskje ut som om du er på bedringens vei, men det kan likevel være greit å få det undersøkt, slik at du vet mer om hvordan det bør behandles, og hvordan du bør trene fremover.

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett