Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg spise for å bygge muskler? 

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et spørsmål som er jeg lurer på. Jeg er 16 år gammel, veier 72kg og er 186cm. Jeg trener fotball 2-3 ganger i uken. Jeg vil kalle meg selv for tynn. Ikke sånn veldig tynn men du skjønner kanskje :-) Jeg har lyst til å begynne å bli større. Jeg vil trene mer styrke men er veldig usikker når det gjelder kosthold, noe som er veldig viktig. Jeg er helt elendig på kosthold så jeg lurte på om dere kunne hjelpe meg med å lage en dagsmeny. Jeg vil ha større muskler og enkelt og greit bli større. Til frokost så spiser jeg liksom en skål men cornflakes, lunsj: 3 brødskiver, middag: spørs hva som er og kveldsmat kan være at jeg ikke orker å lage siden jeg er så sliten etter fotball trening at jeg ikke orker å lage mat. Så Plis sett opp en dagsmeny som kan hjelpe meg med å bli større fysisk, jeg vil da trene mer på trenings senter + fortsette med fotball

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

Når man skal trene styrke er det viktigste å spise nok mat. Jeg legger ved en artikkel som beskriver mat og trening. Håper denne kan være til hjelp. Når det gjelder en dagsplan så er det vanligvis slik at man gir anbefalinger etter å ha kartlagt en persons kost. Da gjør man mindre justeringer, istedet for å endre totalt på kosten.  

Jeg legger ved noen artikler om sunn kost. Disse kan hjelpe deg til å finne ut hva slags mat du bør spise. 

Hilsen klinisk ernæringsfysiolog, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Eg har ei lav vekt- kva skal eg gjøre?

Veier seg på badevekt (colourbox.com)

Nokon synast dei er veldig tynne, og vil gå opp i vekt. At ein er veldig tynn kan til dømes skuldast genar, at ein et for lite i forhald til eins energiforbruk eller være ein konsekvens av sjukdom. Vektauke kan være vanskeleg, og kan ta tid.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening