Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg slutte å bruke Paracet og Ibux før trening?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Eg går på fotball til sammen 3 gangar i uka. Eg har skjeivstilling i beina slik at det verker i beina når og etter eg er i aktivitet. Eg har og sclatters i knea. Ofte er det veldig vondt og springe. Har testa både paracet og ibux før trening. Det hjelper veldig masse, men er det bra for meg og burde eg slutte/beggyne med det? Hilsen gutt på 12 år.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det kan kanskje være litt tidlig å konkludere med at det er en skjevstilling i beina som er årsaken til at det verker under og etter trening. Dette må en idrettsfysioterapeut/manuellterapeut eller annet fagpersonell vurdere. Det betyr at du får anledning til å fortelle nøyaktig hva som plager deg, og at beina deretter blir undersøkt grundig for å finne ut av hva som forårsaker plagene dine.


Schlatters er en tilstand som kan være kjempevond. Samtidig er det slik at den "brenner seg ut" etter hvert som du blir eldre. Det blir bedre etter hvert, så det gjelder å holde treningen på et slikt nivå at du ikke får kjempevondt av det og hovner opp. Det betyr at du bør begrense hurtige vendinger, bråstopp, løping i nedoverbakker, spensthopp, osv. Samtidig skal du holde deg i så mye aktivitet som mulig.

Paracet og Ibux før trening er definitivt ingen god løsning. Det virker smertestillende slik at du har mindre vondt når du trener. Det er imidlertid slik at smertene sannsynligvis er der av en grunn. Smerter er et signal om at noe ikke er helt som det skal være. Tablettene kamuflerer disse smertene slik at du kan trene mer, men på lengre sikt så blir altså problemet bare større.

 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett