Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler press når jeg spiller fotball med broren min siden han spiller på mitt lag. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Er en fotballgutt som er 13, har en lillebror som er 11 og ganske god i fotball, nå skal jeg på fotballskole og han skal spille sammen med meg. Alle vet jo at han er ganske god siden han er 11 og spiller med 13 åringer, og det er da det blir dumt. Jeg føler alltid press når han spiller med meg og noen andre ser på. Jeg må prestere, ellers så tenker jeg at jeg ikke er bra nok. Da blir jeg deprimert lei meg og noen ganger sint, og det skaper andre problemer hjemme slik at mamma og pappa sier at jeg bare burde være stolt av han. Men de skjønner seg ikke i min situasjon.

Et annet problem det skaper er at jeg liker en jente og hun liker jeg kjempegodt! Hun spiller på det høyeste nivået på jentene, jeg spiller på det dårligste hos guttene, jeg skjuler det for henne sånn at hun ikke syns jeg er dårlig elns, hun vet jo og at lillebroren min er god og sånn kanskje bedre enn meg og, hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg kan forstå at du føler et press i og med at han spiller fotball sammen deg. Du skriver at du lei deg og noen ganger sint. Det du kan prøve på er å bruke han som en motivasjon. Tenk til deg selv "jeg ønsker å bli like god, dette skal jeg klare". Bare det å tenke positive tanker om deg selv hjelper kjempe mye. Prøv å fokusere på deg selv når du spiller fotball. Steng verden ute og fokuser på det du skal gjøre. Tenk at du skal løfte deg selv oppover og ikke nedover. Du er god som du er, og mer kan ikke folk forvente. Føler du selv at det er konkurranse om å være best i fotball mellom deg og broren din? Tenk litt over det spørsmålet. Hvis du føler at det er konkurranse kan det hjelpe å tenke at fotball er en lagidrett. Du og broren din må jobbe sammen som et team for å bli et bedre lag. "Samarbeid fører til seier. "

Forstår jeg deg rett, er du redd for at hun liker broren din og ikke deg? Hvis det er slik må du tenke at hun liker folk for dem de er og ikke bare fordi man er flinke i fotball. Du kan jo prøve å snakke litt med henne om du ønsker det, men jeg synes ikke du skal skjule hvilket lag du spiller på. Alle har forskjellige ferdigheter innen fotball og ikke alle kan spille på toppnivå.

Håper dette var til hjelp! Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett