Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få mamma til å forstå at jeg ikke vil gå på speideren?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Mammaen min har meldt meg på speideren noe jeg ikke har lyst til å gå på! Jeg har snakket med henne om at jeg ikke har lyst til å gå på det men hun sier at jeg må prøve i et halvt år!!! Hun har gått på speideren i 20 år selv og hun elsket det, og jeg sier til henne at selv om hun elsket det betyr det ikke at jeg elsker det...! Irriterende nok sier hun at jeg må dra på en speiderleir i tillegg til at jeg må gå på noe jeg hater. I tillegg til det hater jeg å sove borte uten mamma og pappa!!!! HÅPER dere kan hjelpe meg!!!!!!!!!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du ikke vet hva du skal gjøre når mammaen din har meldt deg på noe du ikke liker eller vil.
Det virker også som du har gjort det du kan for å få henne til å forstå. Du har snakket med henne og fortsatt vil hun at du skal gå på speideren.

Kan du prøve å ta en prat med henne igjen, og snakke med henne om hva som er grunnen til at du må bli med speideren? Kanskje du kan snakke med pappaen din også.

Hun må forstå at du kan velge det bort. Hun kan ikke tvinge deg til å ha en aktivitet du ikke vil på. Er det flere grunner til at du ikke vil, så kan det være fint å fortelle henne om alt.

Er det slik at hun vil du skal gjøre noe uansett? Og er det noen andre aktiviteter du heller kunne tenkt deg å holde på med? Kanskje et alternativ om du trenger.

Det skal uansett være du som bestemmer om du vil på speideren eller ikke. Vil du vite mer om dine rettigheten, anbefaler jeg at du tar en titt på barneombudets nettsider.

Trenger du noen å snakke med om dette eller noe annet, er du velkommen til å ta kontakt med Kors på halsen på mail, chat og telefon.

 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-20)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett