Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan man få mest mulig ut av fotballtrening.

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. Lurte egt bare på hvordan man kan få mest ut av fotballtrening. Og hva man eventuelt kan gjøre for å bli litt slankere (som har med treninga)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Den beste måten å få mest mulig ut av fotballtreningen på, er å ha full innsats. Vær fokusert, "på tærne", og ha full innsats i alle dueller. Ikke gå rundt på banen, men løp og vær med i angrep og forsvar. Trening er også en fin anledning til å øve seg på finter og de tingene som er litt vanskeligere, sånn at du etterhvert også tør å gjøre det i kamp.

Et tips er også å spørre treneren din hva du bør fokusere på treningene for å bli bedre. 

Når det gjelder slanking, så er jo fotball er aktivitet med høy intensitet, og som derfor også påvirker forbrenningen. Men med mindre du er overvektig og det derfor er et behov for at du skal gå ned i vekt, anbefaler jeg deg ikke å ha fokus på slanking, men heller på å ha det gøy med fotballen og være i god form. Dersom du imidlertid er overvektig og det er behov for vektnedgang, bør du ta kontakt med helsesøster eller fastlegen din for å få oppfølging på dette. 

 

 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer

Lurer du på hva det er vanlig å veie?

Vekt

For tykk, for tynn eller rett og slett passe - hva er normalt? Det kan være vanskelig å vite. Dersom du ønsker en vurdering av vekta di anbefaler vi at du snakker med fagpersonell som lege, helsesykepleier eller ernæringsfysiolog.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett