Hopp til hovedinnholdet

Jeg går ikke ned i vekt lenger. Hva kan jeg gjøre?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på ol dette kan være rett, jeg har klart og ta av 12 kilo på 5-6 måneder nå... jeg var ikke fornøyd med kroppen Og er ikke enda helt, men jeg har ett problem. Jeg spiser det samme men går ikke ned i vekt, har kalkulert hvor mye jeg skal spise men jeg går heller ikke ned i vekt. Nettsidene sier i gjennomsnitt av jeg skal ha rett rundt 2000kcal for og gå ned i vekt, jeg har spist det eller mindre ei stund nå og føler det går feil vei.. jeg er en gutt på 15 veide 72kg og veger nå 56. Er snart imål men litt igjen. Jeg er 168cm høy og trener veldig mye, jeg trener styrke hver dag 1-2 timer og har sykkeltrening 3 ganger i uka der 2 av de varer 1 time og en varer 1.5 time. Har dere forslag hva jeg kan gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Det er imponerende at du har gått ned så mye i vekt, og du er nå helt normalvektig utfra din høyde, vekt og alder. Det  er dermed ingen grunn til at du skal gå ytterligere ned i vekt, og det virker også som vekten din har stabilisert seg litt der den er nå. Det som blir viktig for deg nå, er finne en passe mengde trening, og finne gode matvaner som du kan opprettholde over tid, uten at du må teller kalorier. Jeg anbefaler deg å ta en prat med helsesøster om dette. Når du trener så mye som du gjør, høres 2000 kalorier veldig lite ut, for kroppen skal jo faktisk ha energi til å yte på trening. 


 Hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tips til et sunt, balansert og variert kosthold

Tallerken (colourbox.com)

Vet du hvorfor det er lurt å spise sunt og variert? Syns du det er vanskelig å vite hvordan du får det til? Her er noen gode tips.

Les mer

Tips til et balansert kosthold

Jente balanserer et eplet på hodet (colourbox.com)

Du kommer ikke særlig langt med alskens dietter. Disse små justeringene vil hjelpe deg til en sunnere livsstil.

Les mer

Få hjelp om du strever med vekten

Baderomsvekt (colourbox.com)

Ikke gå alene med din bekymring for vekten. Få hjelp hos helsesykepleier eller fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett