Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg bytte klubb for å få optimal utvikling som fotballspiller? 

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg spiller fotball og har lyst til og bli god. Jeg spiller for en helt ok klubb som gjør det ganske bra men ikke kjempe bra. Juniorlaget til klubben er veldig bra, men guttelaget jeg spiller på er helt ok. Siden jeg har lyst til og bli god lurer jeg på om det er smart å bytte klubb nå. (Hvis jeg fortsetter starter jeg på juniorlaget om 1-2 år)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du trives i treningsmiljøet ditt, så vil jeg ikke anbefale deg å bytte klubb. Trivsel er gjerne en undervurdert faktor for å lykkes som fotballspiller. Hvis du nå spiller med vennene dine, så fortsett å gjør det, og bruk tiden godt frem til du skal spille på juniorlaget til å trene på egenhånd, i tillegg til fellestreningene med laget. Om dere ikke vinner alle kampene har ingen betydning for utviklingen din. Enkelte ganger kan det faktisk være mer utviklende å spille på et lag som må slite litt, og der det kreves mer av deg som spiller for at du og laget skal lykkes. Da må du ta ansvar, og du må jobbe ekstra hardt for resultatene - noe som er med på å gi deg en fin utvikling som fotballspiller. Det å spille på et lag som alltid vinner gjør deg ikke nødvendigvis til en fighter som kan være med og avgjøre tette kamper. 


Hvis du ikke trives, så bør du imidlertid vurdere å bytte klubb, for forhåpentligvis å komme inn i et mer positivt treningsmiljø. 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Min fritid: Fotball

Odd-Andre

Odd-André (15) fra Steigen i Nordland kunne vært født med fotballsko på bena. Ung.no har tatt en prat med ham om interessen for fotball.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett