Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor er musklene på magen forskjellige på hver side?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er gutt på 15 år. Jeg trener ofte og har en passelig bra six pack. Men musklene på venstre siden er mye bedre å Større enn på høyre siden. De to nederste musklene på høyresiden er veldig små og er ikke tette. Når jeg trener skjenner jeg ingen belastning på de to nederste heller. Hva gjør jeg galt? Hva øvelser skal jeg gjøre for å trene de to nederste på høyre siden min?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmået ditt. De aller fleste er faktisk litt asymmetriske både i ansikt og kropp, og det er ikke uvanlig at det er litt forskjell på muskelstørrelse på de to sidene. Men den forskjellen du beskriver er jo ganske tydelig. Det kan være forskjellige grunner til det, men på det du skriver virker det jo som du ikke får like god kontakt med musklene på høyre side. 

Det du kan gjøre er å ta kontakt med en fysioterapeut som kan veilede deg i øvelser hvor du får mer kontakt med muskulaturen på høyre side, sånn at du gradivs kan bygge opp styrken her og. Jeg kan ikke gi deg tips til spesifikke øvelser uten å ha undersløkt deg og din funksjon først.

At du ser litt forskjellig ut fra side til side behøver jo ikke bety noe, men tyngre øvelser hvor du må stabilisere med mage og rygg, vil det jo være viktig å ha stabilitet på begge sider. 

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

"Fit", "ripped", eller markert - men ikke nødvendigvis sunn

Markerte muskler og sixpack er ikke synonymt med god helse. Her kan du lese hvorfor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett