Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en 16 år gammel jente som siden 7. klasse ca har satset på fotball. Jeg går nå på VG1 toppidrett, og trener ca 9 ganger i uken. I det siste har jeg begynt å føle at fotballen ikke er like gøy lenger. Litt for seriøst rett og slett. Fotball har alltid vært noe jeg har gledet meg over, men har nå blitt til noe jeg bare må. Jeg er regnet som et bra fotballtalent, og kan nok bli ganske god om jeg vil. Men jeg tror jeg er i ferd med å finne ut at jeg ikke har lyst til å bruke så mye tid som nødvendig på det.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en 16 år gammel jente som siden 7. klasse ca har satset på fotball. Jeg går nå på VG1 toppidrett, og trener ca 9 ganger i uken. I det siste har jeg begynt å føle at fotballen ikke er like gøy lenger. Litt for seriøst rett og slett. Fotball har alltid vært noe jeg har gledet meg over, men har nå blitt til noe jeg bare må. Jeg er regnet som et bra fotballtalent, og kan nok bli ganske god om jeg vil. Men jeg tror jeg er i ferd med å finne ut at jeg ikke har lyst til å bruke så mye tid som nødvendig på det. Jeg tror kanskje ikke at toppidrettstilværelsen passer meg alikavell. Greia er at jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre. Jeg har litt lyst å slutte satsingen, å ha fotballen bare som en hobby. Men jeg synest det er litt vanskelig å si fra til foreldrene mine, da de har lagt ned mye tid og penger på satsingen min. I tillegg kommer jeg fra en veldig liten plass der jeg er kjent som den «fotballjenta» (er litt redd hva folk vil tenke). Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss i ung.no om dette! Du er tydeligvis et stort fotballtalent og har inntil nå hatt stor glede av å drive med fotball på høyt plan. Nå er du usikker på om du vil satse på toppidrett og med alt det fører med seg. Først og fremst skal du gi deg tid til å tenke over hva fotballen, treningen, fotballvenner osv betyr for deg. Om du kommer fram til, slik du nå har begynt å tenke, at du er usikker på om du vil fortsette med fotball på det nivået du gjør i dag, så må det være ditt valg. Selv om foreldrene dine har investert mye tid og penger i idretten din, tror jeg ganske sikkert ikke de vil presse deg til å fortsette om du kjenner at dette vil du ikke satse på i den formen du gjør i dag. Å skulle hevde seg i toppen i fotball i Norge, krever mye og det merker du selv også sikkert best. Kjenn på hva det er som blir riktig for deg og hva som betyr mest for deg og det er du som må ta dette valget.

Jeg vil også anbefale deg å snakke både med foreldrene dine og treneren din om de tankene du nå har og at du kan få snakke om hva og hvordan du tenker.

Lykke til uansett hva du velger!

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett