Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får jeg selvtillit når jeg ikke er best av keeperne?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 12 år og jeg går på håndball, og trives veldig med det. Posisjonen min på banen er keeper. I det siste har det blitt litt snakk om sonelag, hvor de beste går over dit. Jeg føler at jeg er nokså flink, men ikke god nok. Sammen med meg er det 2 andre keepere. Vi har foreløpig noe som heter bredde og øvet-lag. Øvet er litt bedre enn bredde og jeg spiller for det meste på bredde, mens den ene keeperen på laget spiller mest på øvet og den andre på begge to. Jeg har ikke den beste høyden med tanke på at jeg er 152 cm, og hun som spiller mest på øvet er noe med 1,60. Jeg får litt dårlig selvtillit når jeg tenker på at begge de andre keeperne spiller mye på øvet, mens jeg er på bredde. Jeg er redd for å bli sett på som dårlig, i og med at jeg føler at trenerne legger mer merke til de andre spillerne ute på banen enn på keeperne. Jeg går på treninger 3 ganger i uka og ekstratreninger. Jeg gir alt. Så jeg lurer på hvordan jeg kan vise at jeg er like flink som de 2 andre keeperne?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du tenker mye på dette og at det er viktig for deg. I den alderen du er i, er idrett en stor del av livet for mange. Det er sosialt og man får dessuten god helse av å være med!

Mitt tips til deg er å fortsette med treningen og prøve å nå målene dine! Likevel, synes jeg også du bør prøve å kose deg med treningen og se de fordelene som er i den situasjonen du er i. Å være på bredde i den perioden du er i nå, kan være veldig fint. Du kan få tid til litt annet også og du har mål å jobbe mot. Stå på og ikke gi deg, men husk også at du er god nok som du er. 

I tillegg vil jeg tipse deg å lese litt om idrettsstjerner som har gått den lange veien og blitt gode etter hvert. De var kanskje ikke best når de var unge, men har laget karriere senere i livet fordi de har lært seg å jobbe hardt. Å lære seg det, er en av de beste tingene man kan erfare tidlig i livet. Vær stolt av deg selv!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett