Hopp til hovedinnholdet

Jeg gruer meg for skidagen på skolen.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal ha ski dag i neste uke;( jeg står så å si aldri på ski og jeg gruer meg som en innskrumpa piggsvin. Jeg har ikke kontroll på beina mine når jeg går på ski og jeg bare faller ig faller.. har ikke stått på to år nå og dette var noe jeg ikke ville skje. Dt gjorde det og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Jeg gruer meg så mye at jeg vil være syk men det skjønner jeg at jeg ikke kan. Hele skolen skal være med og alle kommer til å le av meg, hvor dårlig jeg er når jeg er såpass stor. Jeg håpte at det ble avlyst noe som ikke er i tankene hos lærene;( hvorfor må de ha en så forferdelig dag hvor alle må være med.. jeg har angst inni meg., nå skal jeg slutte å skrive da

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vil anbefale deg å snakke med læreren din om hvor mye du gruer deg. Du kan si at du ikke kan gå på ski og trenger å lære det. Spør om noen kan lærer deg og stå på ski slik at du ikke gruer deg så mye til skidagen.

Det er helt naturlig å grue seg til noe en ikke kan. Det å stå på ski må læres på samme måte som man må lære seg og sykle.

Tenk at du får en fin tur. Si ifra at du ikke er så god på ski og trenger hjelp med teknikken. Ta med deg god niste og drikke. Mestre angsten din for skidager ved å være tilstede. Ta det rolig, puste og være konsentrert om det du skal gjøre. Ikke tenk katastrofetanker. Kommer katastrofetankene så pust ut og rist de av deg.

Håper du får en fin dag.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Panikkangst

Jente får angst på gata (colourbox.com)

Panikkanfall er noe alle kan oppleve å få. Det er ikke farlig, men veldig ubehagelig. Har du litt mer kunnskap om hva som skjer i kroppen ved panikkanfall, kan det være til hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett