Hopp til hovedinnholdet

Burde jeg gå til lege når jeg har smerter etter et fall i alpintbakken?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurte på om det er nødvendig å gå til lege dersom man har en litt hard kræsj i alpint. Greide å snuble i stor fart og har ettersom fått en ubehagelig «sårhet» i nakken. Det er som at musklene der strammer seg mye og blir en ganske ubehagelig følelse. Er det vits i å møte på en lege eller går det vekk med tid?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for ditt spørsmål til Ung.no. 


Om du falt i høy hastighet kan du ha fått en sleng på nakken som i ettertid har gitt deg smerter i nakkemusklene. Dette går som regel over av seg selv etter noen dager til en uke. Jeg vet ikke når denne "kræsjen" var, men hvis du ikke har kjent noen bedring av symptomene dine etter tre-fire dager, vil jeg anbefale deg å dra til lege eller fysioterapeut for å få nakken undersøkt. Jeg vil anbefale deg å dra til lege ganske snarlig hvis du opplever symptomer som kvalme, svimmelhet, hodepine, synsforstyrrelser og strålende smerter ut i armene. 

 

Her hos Ung.no kan vi dessverre ikke si noe om hva plagene dine kan være og hvor alvorlige de er da vi ikke har mulighet til å undersøke deg. Derfor er det lurt at du henvender deg til lege eller annet helsepersonell for å få bedre svar på disse spørsmålene.

 

God bedring!

 Vennlig hilsen fysioterapeuten
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett