Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil begynne på en ny idrett!

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 13 år (snart 14) og jeg har lyst til å begynne på en ny idrett. Jeg har gått på mange ting før, men har sluttet med alt utenom ridning. Jeg angrer på at jeg sluttet med fotball for noen år siden men nå ønsker jeg å prøve noe nytt i tillegg til ridning. Jeg tenker på å begynne med kickboksing eller volleyball. En venn har invitert meg med til å begynne med volleyball sammen, men jeg vil helst prøve kickboksing. Jeg prøver bare å finne ut om jeg burde finne noen å gå med eller gå alene. Jeg har lyst til å finne nye venner og føler at om jeg hadde tatt med noen jeg kjenner ville det holdt meg tilbake litt. Men jeg synes også det er veldig skummelt å gå alene. Jeg lurer også på når det er vanlig å begynne med idretter som volleyball og kickboksing. Jeg ønsker å være med folk på min alder som også er på samme nivå som meg. Jeg føler at det kan være litt sent å begynne i så fall. Kan det også være noen andre idretter jeg kan prøve der det er vanlig å begynne på min alder?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Jeg skjønner at det kan være vanskelig for deg å finne ut hvilken idrett du skal starte på, det er jo veldig mye å velge mellom.

Jeg tenker at ett fint sted å starte er å finne ut av hva som tilbys i området hvor du bor, og for hvilke aldergrupper. Kanskje vil det gjøre det enklere å få en oversikt over hva som er dine muligheter.

Det å starte på en idrett er en veldig fin måte å treffe nye mennesker på, så det syntes jeg er et fint fokus å ha i tillegg til treningen. Om det å starte med noen du kjenner vil holde det tilbake sosialt er det vanskelig for meg å svare på. Som regel vil man jo bli kjent med andre som trener det samme likevel, og det å begynne med noen er jo en trygghet. Samtidig så kan det være fint å utfordre seg selv ved å starte på egenhånd. Du er nok den eneste som kan finne ut av hva som vil være det beste for deg.

Jeg tenker at det først er når man starter at man vil finne ut av om dette er noe en kan trives med. Prøv å tenk nøye igjennom hva du aller helst vil starte med og gjøre litt research sånn at du vet litt hva du går til.

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

10 tips til å få nye venar

Jenter som prater (www.colourbox.com)

Dei fleste synes det er kjekt å få nye vener, men det er ikkje alltid like lett. Både på skulen og på fritida møter vi mange folk vi har lyst til å bli kjende med, utan at vi veit heilt korleis vi skal få det til.

Skrive av ungdomsjournalist Rakel.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Trening og idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om trening og idrett