Hopp til hovedinnholdet

Hva skal jeg gjøre nå som jeg har sluttet på idretten min?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Jeg har nettopp sluttet på en idrett jeg har gått på i flere år. Jeg har egentlig hatt lyst å slutte de to eller ett siste år(ene) jeg har gått der, fordi jeg egentlig bare går og gruer meg til treningene pluss at jeg ikke kommer noe særlig overens med de på laget. Så jeg er vel mye alene på treningene. Men allikevel føles det litt tomt å slutte, selv om jeg egentlig ikke vil gå på det heller. I tillegg føler jeg et press på at man «må» gå på noe hvert fall ut ungdomsskolen. Hva burde jeg egentlig gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg støtter deg 100 % i at du ikke skal holde på med en idrett der du bare gruer deg til treningene. Det gir sviktende motivasjon. Det gjør at du forbinder trening med noe negativt, slik at det kan oppfattes som at du ikke liker å trene i det hele tatt. Det gjør selvsagt også at du ikke klarer å prestere optimalt og få det beste ut av deg selv. 


Nå er det imidlertid ikke slik at man alltid trenger å være på trening og delta på aktiviteter for å prestere best mulig. Trening skal være gøy. Aktiviteten i seg selv bør være noe som gir deg motivasjon og lyst til å dra på trening. Samtidig må du nødvendigvis ha lyst til å bevege deg og gjerne bli bedre på det du holder på med. Det finnes mange andre muligheter for å komme i form og kjenne glede ved å bevege seg. Sjekk gjerne i nærmiljøet hva andre driver med og hva som tilbys i nærheten av deg. Test ut forskjellige aktiviteter/idretter for å se hva som eventuelt passer for deg. Du skriver at du føler det er litt "tomt" etter at du sluttet, og det betyr nok at kroppen føler behov for å ha en eller annen aktivitet å holde på med. Det kan være at du har lyst til å trene litt for deg selv, men samtidig er det alltid en fordel å trene sammen med andre for å få gode treningsråd, få inspirasjon, og for å ha faste treningstider som gjør det lettere å trene regelmessig. 

Vennlig hilsen fysioterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Tren og ha det gøy!

Jente jogger (colourbox.com)

Her finner du råd for hvordan du kan finne glede ved bevegelse og aktivitet, enten du er vant til å trene eller ikke.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett