Hopp til hovedinnholdet

Jeg har aldri g

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 15 år gammel gutt som nettopp har begynt på VG1. Jeg går ikke på noen organisert idrett, men det har jeg lyst til å begynne med nå. Jeg har lyst til å begynne på fotball, men har aldri gått på det før. Burde jeg begynne eller ikke? Eller kan jeg begynne på noe annet. Tennis, klatring eller lignende. Er åpen for forslag. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 27.09.2018 12:23
 

Svar
Hei Gutt, 15 år!

Takk for spørsmålet ditt til oss i ung.no!


Så gøy at du har lyst til å begynne på en idrett. Dersom du har mest lyst til å begynne på fotball, så synes jeg absolutt at du skal forsøke deg på dette! Dersom du er usikker i valget ditt kan det være lurt å rådføre seg med for eksempel foreldrene dine eller kompiser som kanskje driver med ulike aktiviteter. Da får du hørt litt mer detaljert om hva det går i!

Det finnes mange ulike organiserte aktiviteter, og du kan jo sjekke litt ut hva som finnes av tilbud i nærområdet ditt og bestemme deg ut i fra dette. Dersom du prøver fotball og finner ut at det ikke var noe for deg så slutter du jo bare igjen.

Dersom du kontakter fotballaget får du helt sikkert lov til å bli med på noen treninger før du bestemmer deg for om du vil starte opp for fullt.

Jeg legger ved et par artikler som kanskje kan hjelpe deg å ta det riktige valget for deg. 

Lykke til!

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Engasjert? Bli med i en organisasjon!

Ungdommer demonstrerer utenfor Stortinget i Oslo (foto: ung.no)

Hva brenner du for? Ønsker du å påvirke samfunnet rundt deg? Eller kanskje ser du etter nye venner? Å engasjere seg i en organisasjon gir mange fordeler.

Les mer

Satse på en idrett

Knyter fotballskoa (colourbox.com)

Hvis man skal satse på en idrett så må man være villig til å prioritere den, og det er viktig å være forberedt på at man ikke kan være med på alt som skjer ellers. Man må ha motivasjon og vilje til å legge inn den ekstra treningsinnsatsen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett