Hopp til hovedinnholdet

Har dere tips til trening hjemme?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg vet ikke hvordan man trener styrke. Jeg er i fryktelig dårlig form og bør starte å trene, men aner ikke hvordan. Det er uaktuelt å trene utenfor huset mitt. Jeg vet ikke hvilke øvelser jeg skal gjøre, hvordan jeg finner mer ut om disse eller om jeg gjør de riktig. Er veldig tynn, har alltid vært som uansett hva og hvor mye jeg spiser. Vil trene for å få muskler og å være sunn, ikke for å bli tynn. Tips?

Besvart 13.11.2018 18:23
 

Svar
Hei Jente, 14 år! 

Takk for at du sender inn spørsmål til ung.no!

Så flott at du ønsker å begynne å trene! og at du ikke gjør det for å bli tynn!

Først vil jeg bare informere om anbefalingene som helsedirektoratet har for trening for unge. 

Helsedirektoratet anbefaler at barn og unge er aktive i minst én time daglig. Mange tror at de må trene på treningssenter for å klare dette, men ved å være aktiv i hverdagen ved å ta trapp istedenfor heisen og gå turer med venner kan man dekke denne timen! De anbefaler også at man 2-3 ganger i uken gjør trening som styrker skjelettet. Du kan lese mer om dette her:
Anbefalinger om fysisk aktivitet

Det er viktig å trene med riktig teknikk. Min anbefaling til deg er å laste ned appen Styrk (gratis) hvor man får gode tips om teknikk. Du kan også laste ned appen Skadefri, hvor du kan finne gode øvelser med film av teknikk. Vi i ung.no sender ikke ut treningsprogrammer, men her har du et generelt program du kan gjøre hjemme:
Styrketrening du kan gjøre hjemme

Når dette er sagt er det viktig å være tålmodig med kroppen sin og heller tenke på de positive tingene med deg selv fremfor det du ikke er fornøyd med. Du er i en periode i livet der kroppen er i stor utvikling, og for jenter er det normalt å få mer former. 

Jeg legger ved noen artikler du kan ta en titt på.

Lykke til med treningen! 

 

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Vær stolt av den kroppen du har!

Jente med skateboard (Colourbox)

Tenårene er en tid der kroppen forandrer seg mye. I løpet av noen få år utvikles kroppen fra barn til voksen, og det er normalt å føle på usikkerhet og sammenligne seg med andre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett