Hopp til hovedinnholdet

Jeg spilte fotballkamp og fikk veldig vondt i rumpa.Har jeg fått en strekk?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg spilte en fotballkamp og fikk veldig vondt i rumpa. Jeg får vondt når jeg løper og er usikker på om jeg har fått en strekk. Så spørsmålet mitt er om jeg har fått en strekk? Jeg spilte kampen for ca. 1 uke siden. Jeg har hatt en fotball trening og den var igår. Jeg trente i går og følte ikke noe smerte på starten av treninga, mot slutten fikk jeg smerte i rumpa igjen...

Besvart 16.11.2018 07:38
 

Svar
Hei Gutt, 14 år!

Takk for spørsmålet ditt! Vi i ung.no stiller ikke diagnoser og har heller ikke mulighet til å undersøke deg. Men jeg skriver litt generelt om strekkskader under.

Ofte vil du kjenne at det "hugger" litt til i muskelen dersom du får en strekk. Det kan være dette som har skjedd, dersom du kjenner deg igjen i beskrivelsen. På sitteknuten i rumpa fester den bakre lårmuskelen seg (hamstrings), og strekk i hamstrings-musklene er den vanligste akutte idrettsskaden som skjer uten kroppskontakt. Utøvere i idretter med raske akselerasjoner, som fotball og friidrett, er spesielt utsatt. 

Hvis du har en strekk kan det være vondt når muskelen strekkes. Det er også vanlig at det gjør vondt og ømt når man trykker i eller rundt skadeområdet. 

Jeg vil anbefale deg å oppsøke en fysioterapeut som kan undersøke deg og finne et riktig behandlingsopplegg til deg. Ved skikkelig rehabiliteringsopplegg etter skade er det mindre sjanse for at du får en ny skade samme plass.

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett