Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil begynne på skyting. Hvilke våpen bruker jeg da?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg kunne tenke meg å begynne på skyting. Jeg lurer på hvilke våpen man kan bruke når man går på skyting? Jeg er også usikker på hvordan jeg skal si til foreldrene mine st jeg syntes deg er gøy å skyte på blink, og at jeg vil begynne på skyting. Jeg er redd for at de sier: nei, vi vil ikke at du skal bli skoleskytter eller noe sånt.

Besvart 20.01.2019 09:18
 

Svar
Hei

Så spennende at du vil begynne på skyting! I skyting konkurreres det med ulike våpen, og i ulike grener. Hva som tilbys i nærheten av deg må du nesten sjekke ut. Ta gjerne kontakt med din lokale klubb. Du kan lese om ulike grener og klubber på Norsk Skytterforbund sine hjemmesider. Sjekk også ut siden deres for deg som vil bli skytter: Bli skytter

Jeg skjønner at du lurer litt på hvordan foreldrene dine skal reagere på at du vil begynne med dette. Men det er veldig stor forskjell på å drive med skytesport, og å bli skoleskytter. Når man driver med skytesport lærer man å respektere våpenet, og det er strenge regler. Det har faktisk blitt vist en sammenheng mellom skyting og lavere stressnivå, fordi det som skytter er viktig at man klarer å roe seg ned når man skal prøve å treffe blink. Man øver også på å konsentrere seg.

Kan det være en idé at du og foreldrene dine sammen kikker litt på sidene til skytterforbundet? Jeg tipper at de synes det er fint at du er interessert i noe, og det kan godt hende at de er mye mer positive enn det du tror. 

Se tips til hvordan du kan ta opp ting med foreldrene dine i artiklene under. 

Lykke til!

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett