Hopp til hovedinnholdet

Jeg tenker mye på treneren min

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg driver med turn på høyt nivå. Som betyr at jeg bruker over 20 timer i turnhallen i uka. Jeg vet ikke hva det er med treneren min men jeg klarer ikke å slutte å tenke på han! Jeg er liksom ikke forelsket i han for han er 40 år, gift og har barn. Han er en veldig kjærlig person som er veldig glad i å ta på oss. Altså ikke seksuelt ta på oss, men han pleier liksom å holde armen rundt oss og klemme oss og sånt. Jeg blir alltid veldig glad når han gjør det og jeg elsker å snakke med han. Men når jeg ikke er på trening så pleier jeg å tenke på han og late som jeg snakker med han om problemene mine og sånt. Jeg vet det er veldig rart og jeg kan naturligvis ikke fortelle det til noen. Men hver gang han er borte så blir jeg nærmest deprimert. Og han skal slutte å være treneren vår helt i mai som bare er noen månder til. Jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre da. Jeg er redd jeg kommer til å få en nærmest kjærlighetssorg og da kan jeg jo ikke fortelle til noen hvorfor jeg er lei meg.

Besvart 20.03.2019 10:50
 

Svar
Hei

Når du bruker så mye som 20 timer i turnhallen i uka, er det ganske naturlig at du har et nært forhold til treneren din. 

Ofte er det sånn at man kan ha fantasier om slike betydningsfulle personer, også om at man forteller problemer og at man får medfølelse, trøst eller hjelp. Dette er kanskje litt som en dagdrøm?

Ofte er det jo sånn at man tenker på ting man ønsker seg i fantasien, dette trenger ikke være det samme som i livet ellers. Det som er fint med å late som og å fantasere er at man kan gjøre akkurat hva man vil, fordi det er kun DU som bestemmer over din fantasi. 

Mange unge kan få gode følelser for læreren, treneren osv fordi de føler seg sett og forstått. Det er imidlertid viktig å huske på at du kan ha gode følelser for et menneske som er god mot deg uten at det er det samme som en forelskelse. Man kan beundre noen uten at det er det samme som forelskelse. Gode, positive følelser ligner jo på hverandre, og kan derfor være litt vanskelig å skille.

Det er ikke rart om du blir lei deg når treneren slutter, fordi det høres ut som om dere har et godt forhold og at han er viktig for deg. Men livet er jo litt sånn at noen drar ut av livet ditt, og nye kommer inn. Ofte går det over fortere enn man forventer. 

Du kan veldig gjerne snakke med helsesykepleier (helsesøster) på din skole om dette han/ hun  har taushetsplikt og kan støtte deg dersom det blir trist. 

Dessuten er det jo helt innafor å bli lei seg når noen man har et nært forhold til drar, så jeg synes ikke du skal skamme deg for det. Det betyr jo bare at han er viktig for deg, og da er det naturlig å bli lei seg når han slutter. 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Vært forelska i treneren eller en lærer?

...og hvordan taklet du det? Del dine erfaringer og tips med andre i kommentarfeltet.

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fritid
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fritid