Hopp til hovedinnholdet

Smerte i venstre lår til under kneskåla, hva kan det være?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Nå i det siste har jeg hatt smerte i venstre bein, det er fra halve låret til under kneskåla. Når jeg er i bevegelse så gjør det ikke vondt, men trente istad og når gjør det veldig vondt. Hva kam dette være? Jeg går idrett og håper ikke dette er noe alvorlig. Det er ikke veldig smerte, slik at jeg må ta noe smertestillende men det er ubehagelig

Besvart 20.05.2019 01:07
 

Svar
Hei Jente 16, og takk for at du skriver til ung.no!

Det finnes veldig mange årsaker til smertene du beskriver, og det er vanskelig å si noe sikkert uten å undersøke deg først. For aktive mennesker, kan slike kneproblemer blant annet skyldes tendinitter(senebetennelse), bursitter(slimposebetennelse), patellofemoralt syndrom(overbelastning), muskelstrekk eller annet.

Jeg tenker det er lurt av deg å oppsøke lege eller helsestasjon for en sjekk. Noen ganger kreves det en tid med hvile for å bli bra, andre ganger er det ønskelig med bevegelse, det er derfor lurt å finne ut av hva det er. 

Jeg håper du fikk svar på noe av det du lurte på, og ønsker deg alt vel og lykke til videre!

Med vennlig hilsen legen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett