Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått en strekk på fremsiden av låret. Hva bør jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 16 år gammel jente som driver med turn, og jeg fikk strekk på framsiden av låret for 2 uker siden og det gjør fortsatt like vondt. Jeg merket ikke at jeg hadde fått strekk før en uke senere fordi jeg trodde det var gangsperr, og fortsatte derfor å turne som vanlig. Har fått veldig mange forskjellige «diagnoser» av folk jeg kjenner. Noen sier at det er veldig viktig å ta is på og være i bevegelse mens andre sier at jeg ikke burde ise men ta noe varmt på og være lite i bevegelse. Så lurer jeg på hva dere mener jeg bør gjøre for å bli kvitt strekken, spesielt etter at jeg har hatt den en stund.

Besvart 20.05.2019 08:16
 

Svar
Hei Jente, 16 år!

Siden jeg ikke får undersøkt deg vil ikke dette gi deg spesifikt svar på din skade, men jeg kan likevel komme med noen generelle tips til deg.

Strekkskader på fremsiden av låret har en tendens til å «slå seg opp», altså skje igjen. Det er derfor viktig at at man jevnlig gjennomfører skadeforebyggende trening, spesielt når du først har fått en strekk.

 

Det er lurt å komme i gang med akuttskadebehandling tidlig, for å kunne korte ned på skadeforløpet. Du kan lese mer om akuttskadebehandling for lårstrekk her: Akuttskadebehandling lår

Når det nå har gått to uker bør fokuset være å oppnå full, smertefri bevegelighet. Det er lurt å være i bevegelse, dersom det ikke gir deg økte smerter etter aktivitet. Da bør du finne alternativ aktivitet for en periode.

Les mer om lårstrekk her: Quadricepsstrekk

Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med en fysioterapeut som kan undersøke låret ditt og gi deg spesifikke øvelser tilpasset deg. 

Håper dette var litt oppklarende for deg.

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer

Fysioterapi

Hos fysioterapeuten (colourbox.com)

Har du plager eller skader i muskler, sener, ledd eller nerver, eller ønsker å forebygge kroppslige plager kan du søke hjelp hos en fysioterapeut.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett