Hopp til hovedinnholdet

Er veldig glad i fotball, er det normalt? og er det lettere å bli proff da?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en gutt på 14 år. spillt fotball siden 2klasse. Begynnte på fotball trening i 4klasse. Begynnte ikke å ta "VELDIG" seriøst før 6-7 klasse. Nå går jeg i 8klasse og veldig snart 9ende klasse. Fotballen har grodd inn i hodet mitt, jeg tenker på det hele tida som om det er en jente jeg er helt jævlig forelsket i. Jeg spiller fotball nesten hver dag og har sååå lyst til å bli proff. Men er ikke best på laget mitt engang. Jeg sliter med endel skader og blir ofte skadet desverre og det gir meg masse negative tanker og hvis jeg spiller dårlig i kamper sæ blir jeg sur og det går over humøret mitt. Jeg vet ikke hvorfor jeg er så veldig glad i fotball men det føles ikke helt normalt ut men for å ikle glemme den positive siden! Jeg blir jævlig glad når jeg gjør det bra og ser fram gang i fotballen. Jeg klarer ikke å tenke ett liv i framtiden uten fotball. Er dette normalt? Kan dette være ett tegn på at det er større sjanse for at jeg kommer langt i fotball? Hva bør jeg gjøre?

Besvart 25.05.2019 12:50
 

Svar
Hei Gutt, 14 år! 

Så bra at du er så interessert i fotball! 
Det er ikke unormalt at man blir så interessert i fotball som du beskriver og det er et veldig godt utgangspunkt dersom man ønsker å bli proff fotballspiller. 

Det er krever mye innsats og tid for å bli profesjonell i fotball, her er mange gode tips:
Satse på en idrett

Tips til hva du kan gjøre:

For mange starter satsingen med at man starter på en idrettslinje på videregående eller et idrettsgymnas

  • Snakk med treneren din om å få utarbeidet et mer personlig hjemmetreningsprogram som du kan utføre i tillegg til fellestreningene og gjerne i samråd med en fysioterapeut. 

  • Angående skader: 
   I og med at du er mye skadet kan det være lurt å kontakte en fysioterapeut, som kan gi gode råd angående både opptrening etter skade og skadeforebygging. På den måten kan du unngå at skader hindrer deg i å satse på fotball! 
   Dette kan du lese mer om her:
   Fysioterapi

  • Det er lurt å gjøre en gradvis progresjon, og øke treningsmengde litt og litt, selv om målet er å satse skikkelig.

  • Hvis du trives med den store treningsbelastningen så er det ingenting i veien for å prøve. Valget om å satse kan bli lettere å ta senere om du gir idretten en sjanse nå.

 

Lykke til!

Hilsen fysioterapeuten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrettsskader

kneskade (colourbox.com

Hvilke skader er du utsatt for i ulike idretter? Hvordan kan du forebygge skader?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett