Hopp til hovedinnholdet

hvorfor blir ridning stemplet under "jenteaktivitet"? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har et kort og spørsmål som jeg lurer veldig på. Selv rir jeg en gang i uka men jeg lurer på hvorfor ridning blir stemplet under "jenteaktivitet"? Hallo, verdensmesteren i dressur er en mann. Så hvorfor er det da så få gutter som rir? Jeg har ridd i 3 år og har møtt en gutt som rir. Og så lurer jeg på en ting til... Hvor kan jeg bli kjent med andre som også liker hester. Ps. Dette kan være både gutter og jenter På forhånd takk for svar hilsen jente 13

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet!

 

Jeg vet ikke hvorfor riding har blitt stiftet som en jenteaktivitet. Gjennom århundrer har jo hester blitt brukt blant annet som fremkomstmidler av begge kjønn, i enkelte kulturer til og med mest av menn. 

 

I Norge kommer kanskje den manglende oppslutningen rundt riding blant gutter rett og slett fordi interessen ligger et annet sted. Man har så utrolig mye å velge mellom av idretter og fritidsaktiviteter, for eksempel fotball, bandy, musikkorps og skitrening, så kanskje tenker man ikke engang på at riding er et alternativ? Dersom det hadde blitt reklamert mer for som en prestigefylt og tøff aktivitet, ville kanskje kjønnsfordelingen også vært annerledes. Dette kan man jo se i andre land, eksempelvis England, hvor ridekulturen er svært utbredt både blant gutter og jenter. 

 

Den enkleste måten å komme i kontakt med andre som rir og liker hester på, tror jeg må være på det stedet der du rir. Der er det jo flust med folk som elsker hester! Om du deltar på ulike stevner og slikt også, vil du jo møte mange med samme interesser som deg.

 

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett