Hopp til hovedinnholdet

Hvordan lære å slå hjul?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg må lære å slå hjul jeg skal testes om 2 uker og jeg klarer det ikke. hva skal jeg gjør

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmål!

 

Det er absolutt mulig å lære seg å slå hjul på relativt kort tid. Du må være innstilt på å trene en del, og ikke gi opp selv om det går sakte fremover. Her er noen tips til trening du kan gjøre:

 

1. Stå på hendene inntil en vegg: Med ansiktet mot veggen, så prøver du å føre hendene så nærme veggen som mulig, tærne er i kontakt med veggen.

 

2. Stå fremoverbøyd med både hender og føtter i kontakt med underlaget. Legg så ekstra vekt på hendene og spark bak og opp med det beinet du vil sparke bak med når du slår hjul.

 

3. Finn/lag en linje som du øver på å slå hjul på. Start bevegelsen med kroppen vendt den veien du vil slå hjulet (det betyr at du skal se i den retningen du ønsker å slå hjul), strekk armene rett opp, et bein foran det andre. Svikt i det fremste beinet samtidig som du setter begge hender i underlaget langs linjen. Viktig med skikkelig fraspark med det bakerste beinet. Prøv å vend så mye som mulig på vei ned med overkroppen, mens beina fortsatt peker rett fram. Det beinet du har fremst ved satsen skal være bakerst ved landing, og du skal ha vridd deg 180 grader rundt, slik at du nå står motsatt vei i forhold til startposisjonen. Sett begge hendene likt i underlaget

 

Lykke til!


Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett