Hopp til hovedinnholdet

søsteren min sin eks drev med psykisk og fysisk mishandling

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har et ganske stort problem nå vil jeg si, ikke med meg selv men med min 18år gamle lillesøsteres tidligere kjæreste! Jeg fant nylig ut at han har drevet med psykisk og fysisk mishandling over lengre tid, der han har truet henne, vennene hennes på livet, truet med å ta selvmord om hun forlater han å truer med ditt å datt! Jeg klikket helt når jeg fant ut av dette, men klarte forholde meg rolig med tanke på at dette ble øyeblikkelig anmeldt å saken ble tatt opp. Han fortsatte bare å true, så den nye kjæresten hennes ga han juling. Da begynte han å true han også med drapstrusler slike som "ikke føl deg trygg, jeg har kniv å du skal dø" Nylig har han begynt å følge etter henne på senteret! Jeg kjørte bort til vedkommende igår for å ta en prat med han! Det resulterte i at han sto i tarasse døren å ropte 15-20 ganger at han skulle drepe meg, men kom ikke ut! Hva gjør jeg?? Han bare truer å truer og politiet gjør ingenting! Kan jeg gå til sak? Eller ikle siden jeg oppsøkte ha

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette er alvorlig. Dere bør nok først og fremst unngå å oppsøke han, og ikke gjøre noe dumt. Det kommer ikke noe godt ut av å provosere. Det du bør gjøre, er å være der for søsteren din og ta vare på henne så hun får det bra fremover.

Jeg tenker også at dere bør snakke med foreldrene deres om dette. Det kan være et stort ansvar for dere å holde på dette alene. At han følger etter henne er en situasjon som ikke er ok for henne og i og med at han truer henne samtidig, er dette noe dere skal ta på alvor.

Det kan være at søsteren din bør snakke med politiet om at eksen får besøksforbud, slik at han ikke kan oppsøke henne. Du kan ringe politiet på 02800, så blir du satt over til noen som du eller dere kan snakke med om det.

Dersom han plager deg, så kan du gå til politiet og melde deg som vitne og rapportere om nye hendelser som skjer. Dersom han gjør noe mot deg, så kan du anmelde det til politiet.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Landsdekkende telefonnummer til politiet

Politiet: 02800

Ringer du 02800 kommer du automatisk til hovedsentralbordet i det politidistriktet du befinner deg i. Tilbudet er døgnåpent.

Nummeret erstatter IKKE nødnummeret 112.

Les mer

- Slår og truer andre

Gutt slår (colourbox.com)

Slår eller truer du andre? Hvis du innrømmer at du har et voldsproblem, er du nærmere en løsning. Ønsker du hjelp til å slutte å slå? Det finnes et hjelpeapparat for deg.

Les mer

Hva gjør politiet når de får vite om unge som har det vondt hjemme?

Politi 02800

Politiet er opptatt av å gi barn og unge den rettsikkerheten de har krav på. De skal bli hørt og trodd, og de skal slippe å leve i hjem der de er redde og utrygge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit