Hopp til hovedinnholdet

Voldtatt av en jeg kjenner.

Jente 18 år
 

Spørsmål

for 3 måneder ca siden ble jeg voldtatt av en jeg kjenner. vi har hatt sex før. før jeg møtte han sa jeg at vi kunne møtes men ikke ville ha sex. han sa det var greit. jeg kom til han og det var greit i starten men så begynte han å kle av meg og jeg sa nei flere ganger, jeg prøvde å holde opp buksa men han var sterkere enn meg. tilslutt kom han seg inn og det var ikke noe jeg kunne gjøre. jeg har ikke bevis på att han voldtok meg og er derfor ikke sikker på om jeg vil anmelde det. hva er sjangsen for at det blir henlagt og hvilken straff kan han få? jeg har bevis på at vi møttes men ikke bevis på at han voldtok meg. håper på svar snarest

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei jente 18.

 

Forstår at dette er vanskelig for deg. Det beste for deg er å snakke med noen voksne du kjenner om dette, at du ikke blir sittende alene med alle tankene. Kanskje du kan gå til helsestasjon for ungdom i kommunen din eller snakke med en i familien du har tillit til?

Dersom du ønsker å finne mer ut om dine spørsmål i forhold til anmeldelse, henleggelse og straff bør du kontakte politiet eller gå til det nærmeste voldtektsmottaket der du bor. De er spesialister på dette.

Det er viktig at du snakker med noen så fort som mulig slik at du får hjelp.

 

Dersom du har flere spørsmål kan du ringe vårt nummer 116 111 og snakke med oss.

Håper du finner noen som kan hjelpe deg.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Har du opplevd seksuelle overgrep?

Gutt holder telefon (www.colourbox.com)

Har du opplevd uønsket berøring eller seksuelle overgrep? Føler du deg alene om det du har opplevd? Både gutter og jenter kan utsettes for overgrep.

Ringer du Alarmtelefonen på 116 111 eller hjelpetelefonen på 800 57000 får du snakke med noen som forstår og kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep