Hopp til hovedinnholdet

Falsk venninne 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Gjennom hele barneskolen og åttende klasse hadde jeg få venner og ble mobba, gidder ikke utdype det, men i niende begynte jeg på en ungdomsklubb og fikk meg en god gjeng der. Vi har det veldig gøy sammen, men det er en jente som ødelegger alt. Til å begynne med var hun alltid sånn alle må få være med, vi må huske å spørre alle osv. hun var så kul! så inkluderende og passet på at alle fikk være med og at det ikke var noe baksnakking eller noe sånt i gjengen. Trodde jeg hadde funnet ekte venner, men viser seg at hun er den mest to-fjesa kjerringa i verden. Hun har flere ganger sagt ja til å bli med på ting også kommer det til stykket, så kan hun ikke likevel. Og da kan plutselig ikke noen av de andre heller. Fordi hun har lagt andre planer med resten av gjengen, unntatt en eller to, også drar de på tur og sender det til meg på snapchat. Og det som gjør meg enda mer oppgitt er at alle guttene i gjengen er forelska i henne. Hun kan si hopp og de vil spør hvor høyt. Når er det min tur?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Selv om det er vanskelig så synes jeg du skal prøve å ikke bry deg så mye om henne. Skjønner at det er veldig kjedelig å oppleve og bli litt utestengt, men det er utrolig mange mennesker der ute som du kommer til å møte og som du kommer til å utvikle gode vennskap med :-) Vær hyggelig mot de vennene på fritidsklubben, selv om du føler at de ikke fortjener det. Prøv å snakke med jenta og de andre vennene og si hva du føler. Å snakke med foreldrene dine eller kanskje helsesøster er også en god ide. Det er mange der ut som vil bli kjent med deg og som bryr deg om deg, selv om det noen ganger ikke kan virke sånn! Under er noen lenker som jeg håper kan være til hjelp :-) 


Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit