Hopp til hovedinnholdet

Jeg er deprimert.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 12 år, men det laveste var 13. Jeg lurer på hvordan jeg kan slutte og være så deprimert hele tiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13 år.

Takk for at du skriver til oss.
Det å være deprimert er slitsomt, og ofte vanskelig. Jeg synes derfor det er bra at du ser at du vil gjøre noe med dette.
I ungdomstiden skjer det som store endringer fysisk, og psykisk. For noen kan de psykiske endringene føre til, blant annet, et negativt tankemønster som kan føre til at man blir deprimert.

Jeg vil råde deg til å snakke med foreldrene dine om hvordan du har det, slik at de kan hjelpe og støtte deg. Videre vil jeg anbefale deg å kontakte helsesøster. Gjennom samtale kan du få hjelp til å sortere tanker og følelser. Da vil du kunne se løsninger og muligheter. Ved å endre tankemønsteret ditt vil du få mer energi, kjenne at du har tro på deg selv, tankene dine blir mer positive, og da vil du få det bedre.

Ved hjelp av ABC modellen, se artikkel om " Hjelp deg selv ut av depresjonen", vil du se hvordan du selv kan endre måten du tenker på.

Be om hjelp da vil du få det bedre!

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp deg selv ut av depresjonen

Gutt tenker (colourbox.com)

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan du tenker. Én måte å mestre depresjon på kan være å utforske og avsløre den negative og urealistiske tenkningen, og så lære seg å korrigere tanker og bytte dem ut med realistiske. Her er tipsene du trenger.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit