Hopp til hovedinnholdet

Er det greit at faren min tar fra meg eller ødelegger mine ting?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei er det greit at faren min tar fra meg eller ødelegger ting som ikke han har kjøpt til meg sånn som mobiltelefon eller PC ? Er det greit om han truer med og ta fra meg ting som ikke er hans eiendom og ikke gi det tilbake? Er det greit om faren min truer med og kaste eller ødelegge min eiendom sånn som mobil som min mor har kjøpt eller iPaden som jeg fikk i gave av onkel?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du spør om det er greit at faren din kan ta eller true med å ta dine ting, eller ødelegge dine eiendeler. Det er ikke greit!!
 
Utifra slik du spør, kan jeg tenke at det er en del konflikter hjemme mellom deg og faren din. Det er slitsomt og vondt å ha det slik både for barn og foreldre.
 
Jeg vil råde deg til å snakke med noen om situasjonen. Kan du snakke med moren din om dette, og be henne om hjelp til å løse konflikten mellom dere?
 
Du kan ta kontakt med helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom. Her kan du fortelle om hvordan du opplever dette, og hva du trenger hjelp til.
Helsesøster vil kunne hjelpe deg videre og gi gode råd på hva du kan gjøre for å bedre situasjonen.
Lykke til videre.



Med vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit