Hopp til hovedinnholdet

Ble jeg voldtatt eller bare brukt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Jeg er russ i år og for noen dager siden var jeg på fest på stranda russen bruker å holde til. Jeg ble utpå kvelden veldig full og endte opp med å kline med en kompis, som senere dro meg med oppi skogen. Full som jeg var ble jeg med på leken, men husker bare glimt av det. Angeren kom meget kjapt dagen etter når noen minner kom sigende. I ettertid fant jeg ut at vedkommende liker meg og tydeligvis hadde prøvd seg den kvelden, og var veldig gira på å ligge med meg. Hadde jeg vært mindre full hadde jeg sagt nei. Jeg føler meg brukt og herset med, føler meg til og med voldtatt, selv om jeg ikke er sikker på om jeg faktisk ble det. Så det er der problemet ligger. Ble jeg voldtatt, eller bare brukt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. Det er vanskelig å si ut fra det du beskriver om du ble voldtatt eller ikke. 

I straffeloven § 291 defineres voldtekt som:
a) seksuell omgang ved vold eller truende atferd
b) seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller ute av stand til å motsette seg handlingen eller
c) at man ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen eller til å utføre tilsvarende handlinger med seg selv. 

Jeg legger også ved noen artikler om voldtekt og overgrep sånn at du kan se hva du tenker om det etter å ha lest hva som anses som straffbart. Dersom du tenker at du har vært utsatt for et overgrep vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsesøster på skolen, helsestasjon for ungdom eller politi for å få hjelpe til å gå videre med det. 

 Hilsen psykologen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit