Hopp til hovedinnholdet

Mamma sier noen ganger ting som forvirrer meg og sårer meg. Burde jeg si ifra til henne?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Eg er 15 år og har ein veldig snill og streng mor. Ho er moroasam og grei men av og til forvirrar ho meg. Ho seier iblant ting eg ikkje heilt forstår og som kan såre meg. Men ikkje missforstå, ho er snill og vil meg godt og eg veit ho er kjempeglad i meg. Men kva skal eg gjere? Burde eg seie i frå til ho?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Jeg syns absolutt at du burde si ifra til mamma dersom du opplever at hun sårer eller forvirrer deg. Det er jo ikke sånn at man alltid er snill og grei eller alltid bare sint og sur. Alle er vi nok litt av hvert, avhengig av humøret vårt, hvordan vi har det med oss selv og avhengig av hva som skjer i livet vårt. Så de gangene mamma sier eller gjør noe du blir såret og forvirret av, burde du gjøre henne oppmerksom på det. Du trenger ikke å anklage henne for noe som helst, men bare si hvordan det hun sier eller gjør påvirker deg. Og si som du skriver her - at du stort sett syns hun er kjempesnill og omsorgsfull og du vet hun er veldig glad i deg.

Jeg tipper at hun kommer til å sette pris på at du vil snakke med henne om følelsene dine og om forholdet dere har. Da lærer hun deg bare bedre å kjenne, og hun lærer noe om hva som gjør det vanskelig for deg og hva som gjør det bra for deg. Det er viktig at vi sier ifra når noe ikke oppleves som greit. Bare da er det mulig for den andre å gjøre noe med det og å endre seg.

Jeg håper du opplever det positivt å si ifra til mamma om det som sårer og forvirrer deg i forholdet deres. Jeg har lagt ved noen artikler som kan være fine å lese!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit