Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått vite hvem jeg kommer i klasse med på ungdomsskolen. Allerede så hater jeg denne klassen da det bare er teite folk. Jeg har lyst til å bytte klasse men foreldrene mine sier jeg ikke har god nok grunn.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg går i 7.klasse og har akkurat får vite klassene til ungdomsskolen.. Og allerede hater jeg klassen min! Det er bare teite folk og to jenter som jeg kommer til å henge med.. Jeg kom i klasse med den ENE jeg absolutt ikke ville komme i klasse med og den mest barnslige jenta som er rett og slett jævlig klengete på meg! Mamma og pappa sier at det går bra og at jeg ser vennene mine i matfri.. JEG SYNS IKKE DET ER GREIT!!!! Jeg har lyst til å bytte klasse, men mamma sier jeg ikke har en god nok grunn.. Kan du/dere hjelpe meg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jente 13 år. Takk for at du skriver til Ung.no. Du virker meget sint og lei deg da du har kommet i en klasse med folk du ikke synes noe om på ungdomsskolen. Det er rektor på ungdomsskolen som avgjør om det er tillat å bytte klasse. Enkelte rektorer tillater at man bytter klasse etter noen måneder hvis man ikke klarer å tilpasse seg.

Det som er hovedgrunnen for klassesammensetningen er å få til et godt læringsmiljø. Det er vanlig å tenke at venner blir splittet i ulike klasser hvis lærere på barneskolen opplever at disse forstyrrer hverandre og dermed ikke får lært det de skal. I timen skal man lære, fokuset er ikke å være sammen med venner.

Det er mange elever som selv ser at det er gunstig å ha vennene sine i parallell klasser og å ikke gå i samme klasse. I timene vil det bli lettere å konsentrere seg om faget og å jobbe mot å få gode resultater.

Det er godt for de fleste elever å få nye utfordringer. Du vil utvikle deg som menneske hvis du klarer å trives, bli kjent med de nye elevene som kommer fra andre klasser og ikke minst hvis du klarer å se de gode sidene i alle mennesker.

Nå er du skuffet og frustrert, det er forståelig når du sikkert hadde store forhåpninger til hvem du skulle gå i samme klasse med og disse ikke ble innfridd. Stol på de voksne. Lærere og rektor har vært gjennom dette mange ganger tidligere. De vet av erfaring hva som fungerer best.

Når skolen begynner til høsten forsøk å være åpen til sinns. Gled deg over at du kan få nye venner. Merker du at dette ikke går for din del etter en stund (noen måneder), så snakk med lærer som igjen vil nevne dette for rektor.

Lykke til!

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ønsker du å bytte klasse?

Klasserom (colourbox.com)

Det kan være skummelt å begynne på ny skole. Kanskje kjenner du ikke så mange i klassen, eller bestevennen din er i parallellklassen. Det hadde vært fint å bytte klasse...eller?

Les mer

5 tips til den første tiden på ny skole

Elever i en gang på en skole (colourbox.com)

Mange kjenner sommerfugler når de skal begynne på videregående. Nervøs fordi du ikke kjenner noen fra før? Usikker på hva som kreves? Her er tips så du kan finne deg til rette.


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag