Hopp til hovedinnholdet

Jeg slår broren min, men vil slutte fordi jeg blir lei meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei Jeg har en lillebror. Han er ganske irriterende og jeg håndterer det på feil måte. Jeg slår han!!!!!!! Jeg vil slutte fordi jeg blir lei meg, og føler jeg er ute av kontroll. Jeg blir lei meg, for jeg mener aldri han skal få vondt. Kan du plis hjelpe meg?! Jeg trenger hjelp, så Han ikke må lide på grunn meg! :—( :—| Takk hilsen en ute again kontroll

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 og takk for at du skriver til oss!
Du skriver at du slår broren din, men at du ønsker å slutte med dette da du ikke ønsker å skade ham og du blir lei deg. Et viktig første steg som du tar er å ta ansvar for handlingene dine: du skriver at det er du som slår og at du håndterer det på feil måte selv om han kan være irritrende. Har du snakket med foreldrene dine om dette? Et forslag kan være å innkalle til et "familieråd" med både foreldrene og broren din, hvor du sier noe om hva du gjør (slår broren din), og at du ønsker hjelp til å finne andre alternativer å håndtere følelsene dine på når du blir irritert/sint. Jeg legger ved to artikler som kan være nyttige for deg å lese.
 
Venlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

- Jeg krangler og slåss med søsteren min

Jenter krangler (colourbox.com)

Jeg er en jente på 16 år, og en søster på 14. Jeg å søsteren min krangler, det gjør vel alle søsken? ihvartfall, når vi krangler så blir det ofte til at jeg slår og sparker henne og motsatt! Men når mamma kommer hjem er hun ALLTID først til å gå å sladre til mamma!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie