Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir plaget. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei! Først hadde jeg veldig mye drama med en gutt fordi han likte meg men jeg hadde ikke de samme følelsene tilbake men han fikk for seg at jeg hadde det. I følge han sendte jeg ut masse signaler. Han ble så klart såret men det endte til slutt med at han og hans venner å plager meg nå hver dag med frekke meldinger og ubehagelige ting. De hater meg rett og slett. Noe liknende skjedde også for en stund siden. Det er en annen gutt jeg har kysset en gang men ikke hatt følelser for, også greide jeg å suge bestevennen hans i en beruset tilstand, jeg følte meg veldig presset til å gjøre det og jeg greide ikke å si nei. Det var en tabbe og jeg angrer veldig. Gutten vil derimot ikke tilgi meg. Nå er han gutten veldig sur på meg og det er mye drama igjen. Men jeg følte aldri at jeg "holdt på" med han eller var forpliktet til han bare pga et kyss. Er det virkelig sånn at jeg sender ut så mistolkende signaler at alle guttene skal Hate meg etter de har blitt kjent med meg? Hilsen jente (16

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette ikke er noen god følelse for deg. Dette er på ingen måte greit, og jeg syntes absolutt du skal gjøre noe med det. Først ville jeg snakket med de det gjelder. Når det kommer til de som plager deg ville jeg nevnt at dette er vanskelig for deg, og at du ikke føler de har noen grunn til å behandle deg sånn. Om det ikke hjelper ville jeg vurdert å ta kontakt med en lærer, det er ikke riktig at du skal føle det sånn.

Når det kommer til den andre gutten tror jeg også det kan være lurt å snakke med han, og oppklare situasjonen. Det er helt okei at man noen ganger har litt forskjellige tanker om hva som foregår, men da kan det være greit å være tydelig på sin side av saken. Fortell han at han er en hyggelig gutt, men at du ikke er ute etter noe mer akkurat nå. Ærlighet varer lengst. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit