Hopp til hovedinnholdet

Utslett etter dusj

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Dette er første gangen jeg sender inn et spørsmål til dere, håper jeg får svar:) Når jeg dusjer i varmt vann får jeg et slags utslett på føttene/bena. Det går som regel over etter 45 minutter eller noe. Jeg har hatt det siden jeg kom i puberteten. Og det er veldig plagsomt! Jeg finner liksom aldri riktig temperatur i dusjen heller, for jeg HATER egentlig å dusje i kaldt vann.. (Burde jeg starte med det??) Lurte på om det var noe jeg kunne gjøre med det? Vet ikke om det er såpa eller vannet jeg reagerer på.. Håper på svar:) Hilsen jente

 

Svar
Hei jente, 
 
huden blir ofte rød etter dusjing fordi vi dusjer i varmere vann enn temperaturen i luften. Da vider blodkarene seg ut, og huden blir rød. Dette er vanlig.
 
Du skriver utslett. Noen får også varmeutslett, et urticaria, da blir huden mer vablete. Dette er ikke farlig. Dersom du er plaget skal du oppsøke fastlegen din for å få en mer sikker forklaring. 

Hilsen legen


 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit