Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min snakker stygt om meg. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg har en venninne som snakker stygt om meg til dem to andre vennene mine (bestevenner ) og stygt om dem til meg. Hva gjør jeg? Jeg trenger helst svar raskt fordi jeg og bestevennene mine skal si det om et par dager.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg! Det er ingen god følelse når noen snakker stygt om deg. Jeg syntes absolutt ikke du skal være redd for å fortelle at dette ikke er greit. Kanskje kan du fortelle at dette er vanskelig for deg, og at det skaper usikkerhet når hun baksnakker dere? Det er ikke sikkert hun er bevisst på hva du føler, og trenger å høre det.

Et annet alternativ er å inkludere en voksen, gjerne en lærer på skolen. Fortell hva som er problematisk, og spør om noen kan hjelpe deg. Voksne mennesker har god erfaring med slike ting, og vet hvordan man skal løse slike situasjoner. 

Se på artiklene under. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit