Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg om jeg blir voldtatt av typen i fylla? Hva skjer med forholde vårt??

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hva gjør jeg om jeg blir voldtatt av typen i fylla? Hva skjer med forholde vårt??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til ung.no!
 

Om du blir voldtatt av kjæresten din i fylla  er det like ille og like straffbart som om det skulle blitt utført av en annen person. De fleste voldtekter skjer dessverre mellom kjente, venner og kjærester. 

Det er du - og ingen andre - som bestemmer over din kropp, og hvis du opplever at noen ikke respekterer ditt nei og presser deg til sex ved vold eller truende adferd, er det et overgrep.

Husk at du også har lov til å ombestemme deg selv om du har startet en seksuell aktivitet. Din partner skal også respektere at du har rett til å ombestemme deg når som helst.

Du lurer på hva du skal gjøre om dette skjer. For det første synes jeg du skal gjøre det slutt med han. Et kjæresteforhold skal bestå av gjensidig kjærlighet, tillit og respekt. når han utsetter deg for overgrep, bryter han disse grunnleggende reglene. 

Om dette skjed, bør du også anmelde han for voldtekt. 

Straffeloven (§ 291) definerer voldtekt som

  • seksuell omgang ved vold eller truende atferd
  • seksuell omgang med noen som er bevisstløs eller av andre grunner er ute av stand til å motsette seg handlingen, eller
  • at man ved vold eller truende atferd får noen til å ha seksuell omgang med en annen eller til å utføre tilsvarende handlinger med seg selv

Du kan få samtaler og hjelp på alarmtelefonen for barn og unge, tlf: 116111. Du kan i slike samtaler få hjelp til å vurdere om du skal anmelde voldtekten, og hvordan du skl forholde deg til kjæresten din. Du kan også ringe politiet. De kan gi gode råd til deg fremover, tlf: 02800. 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Festrelatert voldtekt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om festrelatert voldtekt