Hopp til hovedinnholdet

Var det et overgrep?

Jente 16 år
 

Spørsmål

For et år siden var jeg på fest. Jeg og en god kompis satt i sofaen og snakka. Han begynte å dra meg over fanget hans, sånn at jeg satt på han. Så begynte han og spør om vi skulle gå opp på rommet å snakke, jeg sa nei. Men han bare løftet meg. Jeg sa "sett meg ned" og lo, men han gjorde det ikke. Han bar meg inn på rommet og la seg ned, og jeg endte med å sitte oppå han. Han begynte å ta meg på rompa, og etterhvert brystet. Jeg sa nei, slutt. Han fortsatte, og nå hadde han hånda under boksa mi, slik at han holdt meg fast, og han var sterk, så jeg kom meg ingen vei. Han begynte å kle av meg, dro bh`n min vekk, jeg sa nei, slutt, slipp meg. Så begynte han og suge, slikke, bite på brystene mine. Nå sa jeg slutt, jeg vil ikke gjentatte ganger. Han fortsatte, og nå var jeg redd og hylte etter hjelp. Han bare fortsatte, men etter en god stund kom jeg løs. I ettertid har jeg bla. hatt mareritter, følt meg ekkel og vært redd. Regnes dette som overgrep? eller overreagerer jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Takk for din henvendelse til oss.

 

Vi syns ikke du overreagerer når du kaller det for et overgrep. Du sa klart i fra til han at dette var noe du ikke ønsket og han burde ha respektert deg på dette. Vi skjønner godt at dette har gjort deg redd og at du føler på det som har skjedd.

Etter en slik hendelse kan det være godt å prate med noen, slik at du kan få litt hjelp til å bearbeide de følelsene du sitter med etter dette.

Noen gode voksne å prate med kan være: Læreren din, foreldrene dine eller helsesøster på skolen din.

 

Om du syns dette blir vanskelig kan du ta kontakt med:

Alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, hjemmeside: www.116111.nob

Eller

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på 800 57000, hjemmeside: www.incest80057000.noHilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit