Hopp til hovedinnholdet

Vennen min tar på meg.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en venn som heter Martin. Har kjent han veldig lenge. Han har vært en veldig god venn for meg i veldig mange år. Han er som en bror for meg. I det siste har han forandret seg. Jeg føler at det er noe han ikke forteller meg. Føler at han har vært litt for seg selv i det siste og han har bare ikke vært seg selv for å si det sånn. Hver gang jeg møter han rører han meg alltid steder jeg ikke vil han skal røre meg. Blir fort ukomfortabelt. Jeg vet virkelig ikke hva greia hans er.. Hver gang jeg sier noe pleier han alltid å si at jeg er dum og IDIOT. Blir virkelig forbannet når han gjør det. Kan dette være på grunn av at han pleier å sitte alene i stuaaaaaaaaah? Trenger virkelig hjelpen deres... Takk på forhånd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt du blir frustrert og ukomfortabel om vennen din tar på deg uten at du ønsker det. Dette er ikke greit og du bør absolutt si i fra til han. Selv om vennen din blir sint og kaller deg ting, er det ikke greit at han holder på slik. 


Det kan være flere grunner til at vennen din gjør som han gjør, men trolig handler det om hans seksualitet og at han ønsker å eksperimentere og utforske. Dette er ikke en unormal ting, men det er ikke greit at han gjør det uten å sjekke ut om også du ønsker det. Du bør si ifra. 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Forelsket i en med samme kjønn og trenger noen å snakke med?

Jente ringer (colourbox.com)

Forelsket i en med samme kjønn? Usikker på din identitet eller seksualitet? Prat anonymt med noen som har vært der før deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit