Hopp til hovedinnholdet

Noen tok meg på puppene og vaginaen uten lov. Kan jeg anmelde han?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Får 1,5 år siden var det noen som tok på meg uten lov, han tok meg på puppene og på vaginan(hadde på bukse) uten at jeg ville kan jeg da anmelde han nå eller er det for sent? Han er like gammel som meg(15). Og hva er straffen hvis jeg anmelder han? Takk for svar på forhånd:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15, 

Takk for din henvendelse fra oss.

Det er trist å lese om dette du har opplevd, og vi forstår godt at det er noe du tenker på enda. Å bli tatt på kroppen på en slik måte som du beskriver vil når du ikke vil, er ikke greit og er det vi kaller et seksuelt overgrep. Det er ikke for seint å anmelde det nå, selv om det er 1.5 år siden det skjedde. Du skriver at gutten er like gammel som deg (15 år nå) det vil si at han var under kriminell lavalder da dette skjedde. Det betyr at han ikke kan straffes selv om han har gjort noe ulovlig. Det som vil skje om du anmelder er at politiet vil opplyse barnevernet om anmeldelsen, det er de pliktige til å gjøre. Det vil da være noen voksne som skal vurdere hva de skal gjøre videre med gutten. Vi tenker at det er viktig at du får pratet med en trygg voksen om det som har skjedd. Det kan for eksempel være helsesøster på skolen din, helsestasjon for ungdom der du bor, foreldrene dine, en lærer eller en annen voksen du stoler på. Selv om han som gjorde dette ikke kan straffes, tenker vi at det er viktig at noen voksne får vite om det slik at han stopper og ikke fortsetter å gjøre slikt mot andre.

Legger ved noen linker vi tror kan være nyttige for deg å lese:

www.ung.no/overgrep/2311_Hva_er_seksuelle_overgrep.html

www.ung.no/kriminalitet/848_nn_Den_kriminelle_lågalderen.html

Hvis du trenger noen å snakke med, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111, hjemmeside www.116111.no og / eller Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon 800 57 000 , hjemmeside www.incest80057000.no . Dette er telefoner hvor du også kan være anonym om du ønsker det.

Masse lykke til!

 

Hilsen Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Sidetmedord.no - skriv om hvordan du har det

(Foto: H. Naibaho, Unsplash.com)

Mange synes det er lettere å skrive enn å snakke om det som er vanskelig. Skriv til Sidetmedord.no og få svar fra voksne veiledere eller andre unge.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Seksuelle overgrep
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om seksuelle overgrep