Hopp til hovedinnholdet

Hvordan takler jeg presset om å sende nakenbilder?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg opplever stadig vekk at jeg møter kjekke gutter på Internett som liker meg tilbake. De er helt vanlige gutter på rundt 19 år. Det starter med at vi flørter, men flipper fort over til noe seksuelt. De vil at jeg skal sende bilder av pupper, rumpe, mage, videoer av at jeg fingrer osv. Jeg er ikke komfortabel med å gjøre dette, men hvis jeg ikke gjør dette, så føler de at jeg ikke synes de er sexy, og at jeg ikke stoler på dem. Hvordan skal jeg løse dette uten å til slutt måtte kutte kontakten med dem brutalt fordi jeg ikke takler mer masing og press om å være sexy? (Jeg tror jeg blir sjeldnere kåt enn gjennomsnittet, og da er det ekstra kjipt med dette presset om å være kåt på den andre og presset på å ha lyst til å sende og få nakenbilder)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det kan være vanskelig å takle presset om å være sexy. Og det er slett ikke greit at andre presser deg til å sende nakenbilder. Det er liksom blitt så vanlig at en sender nakenbilder til hverandre, at en forventer at alle synes det er greit, men det er det slett ikke.

Derfor er det bra at du kjenner på dine grenser og tar på alvor din følelse når du ikke føler deg komfortabel. Det er et signal som du må ta på alvor. Ikke gå over dine egne grenser og ikke aksepter at andre presser deg.

Derfor er det bra at du ønsker en måte å møte dette presset på som gjør at andre respekterer deg og forstå at slikt press ikke er OK. 

Mange opplever det samme som deg, derfor har vi laget en veldig god artikkel om dette som jeg anbefaler deg å lese. Den heter: Mas og press om å sende nudes-Hva gjør du? Her får du et veldig godt svar på ditt spørsmål.

Men jeg tror ikke dette handler om at du blir sjeldnere kåt enn andre. Kåthet og lyst handler om så mye mer enn å sende og se bilder av andres nakne kropper. Kanskje dere heller skal satse på å møtes og bli kjent på flere måte enn via nettet? 

Ellers vil jeg anbefale deg å snakke med noen om dine opplevelser. Da kan helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom være en du kan snakke med. Her kan du også få gode råd om hva du kan gjøre når du kommer opp i situasjoner som gjør deg ukomfortabel.

Jeg legger ved noen flere artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Er det straffbart å sende nudes?

Gutt holder i mobiltelefon i senga (colourbox.com)

Noen synes det er spennende å sende naken- og lettkledde bilder. Men hva er egentlig lov å sende? Og er det ok å dele bilder og filmer videre med andre?

Les mer

Sånn kan du takle mas og press om nudes

Oppgitt jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Ulik kåthet – forskjell i seksuell lyst

Par har problemer i senga (colourbox.com)

Hvor mye lyst man har på sex, kan være ulikt. Hvis en av partene i et forhold ønsker å ha mye seksualitet, mens den andre ikke har så stor seksuell lyst, kan det bli problemer i parforholdet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex