Hopp til hovedinnholdet

Han truet med å legge ut bilder av meg om jeg ikke sendte fingrevideo

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei... eg opplevde no nylig at det var noken som spurte meg om eg ville vere modell og tjene penger på det. Siden eg ska flytte så trengte eg at det er ein lett ting å tjene penger på. Han som sa dette sa at eg sku ta å sende eit bilde av meg og eg gjorde det. Så sa han at han trengte å vite ka bhstørelse eg har og helst sende eit bilde av meg i bh. Og så dum som eg er så gjorde eg det... og så sa han at eg sku sende ein fingre video... og eg sa nei og blokkerte han. Litt seinare så la ein ny person meg til og så sende dei puppebildene og sa at han sku legge dei bildene ut på sosiale medier om han ikkje sendte fingrevideo... eg fekk heilt panikk og gjorde det. Så lagra han videoene og blokka meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du skriver til oss!

Det du har blitt utsatt for er absolutt IKKE GREIT!!

I denne saken har du blitt lurt og utpresset , dette er IKKE din feil. Det han har gjort mot deg er ulovlig, særlig siden du er under 18 år og regnes som barn. Dermed vil videoen av deg som han har regnes som barneporno. Dette er ulovlig og straffbart.

Det du bør gjøre nå, for å forsøke å få kontroll på videoen og bildene er å gå til politiet. Dersom du har screenshots eller annen info som brukernavn og lignende så ta vare på dette og gi det videre til politiet. 

 

  • Politiet/Kripos: Meld fra til Kripos: tips.kripos.no eller ring politiet på 02800. Politiet vil hjelpe deg med hva du skal gjøre videre med saken.

 

  • Slettmeg.no: Slettmeg får mange henvendelser fra barn og unge om denne typen overgrep og kan gi deg gode råd til hva du bør gjøre. Du kan kontakte dem på epost: hjelp@slettmeg.no eller på telefon 911 29 392

Det kan høres ut som denne mannen kun var ute etter og lure deg, du er sikkert ikke den første og sikkert ikke den siste. Så her er det om å gjøre å få stoppet han før begår flere overgrep mot andre barn og unge. 

Jeg forstår at noen synes at dette kan være vanskelig å snakke og fortelle om, men dersom man ikke sier ifra når slike lovbrudd blir begått så får de holde uforstyrret på videre. Dette var virkelig ikke din feil, og ingenting du gjorde er feil. Denne mannen har krenket deg på det mest utspekulerte vis.

Jeg håper du kan snakke med de hjemme om dette, de vil kun det beste for deg og jobben deres er å beskytte deg, også på nett.

Dersom du ikke kan fortelle hjemme, så snakk med en voksen du stoler på. Gjerne helsesøster på din skole. Det kan være tøft å stå i dette alene så søk hjelp og støtte. Det er viktig!

Jeg håper politiet kan hjelpe deg å finne ut av dette. For dette er virkelig ikke greit!

Jeg heier så utrolig mye på deg!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente ser på mobilen sin og er lei seg (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit