Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min sender nudes. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Det gjekk ett rykte om at venninen min hadde sent nudes til en gutt som hun bare har vert sammen med i ca 2 veker, eg ble bekymret også begynte eg og stille henne spørsmål. Han hadde spurt om nudes også sendte hun også sendte han tilbake.. eg spurte hun om hun følte seg presset til å sende det men hun sa nei. Eg og 3 andre venniner startet en gruppechat og diskuterte dette, alle var jo helt ute av seg.. vi sa at vi burde gå til helsesøster eller iallefall si ifra til noen fordi det er ikke greit og sende nudes når man bare er 13 år. Men vi tenkte at det kanskje var å gå bak ryggen hennes? Men eg er og redd for at dette skal fortsette, eg veit ikke om eg skal gå til helsesøster eller bare ikke bry meg? Men eg er sy bekymra hun er så ung og har jo bare vert sammen med han i 2 veker. Eg veit ikke hva eg skal gjøre.

Besvart 18.09.2018 23:05
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Så utrolig fint at du bryr deg om venninnen din!

Jeg forstår at du er bekymret for henne og at du synes at hun er ung. Likevel er det veldig lurt å la henne ta del i denne bekymringen din. Som du sier så er det å snakke om henne uten at hun vet det, ikke særlig snilt. Baksnakking hjelper ingen!

Du sier at det går rykter om henne. Kommer disse ryktene fra gutten eller at han har delt bildet videre, så har dere all grunn til å alarmere venninnen deres. Da deling av nakenbilder er ulovlig.

Kanskje er hun ikke klar over dette?! Da trenger hun i allefall noen som står sammen med og støtter henne. Uansett om det hun gjør, er noe dere er uenig i, eller synes er feil.

Dere får ikke til å hjelpe henne dersom dere anklager henne. Kanskje trenger hun ikke hjelp heller. Bare hun vet hva dette hendler om for henne. For noen er det å sende nakenbilder til hverandre en fin måte å utforske egen og andres seksualitet på, så lenge man er trygg og stoler på motparten.  Så ikke døm henne.

Dere må veldig gjerne si til henne at dere er bekymret. Men da blir det viktig å si hvorfor dere er bekymret. Det som bekymrer mest i denne saken er ikke at hun har SENDT bilder men at det går rykter om dette, noe som kan bety at bildene er delt videre uten hennes samtykke. Dette er informasjon venninnen deres har krav på å få vite. 

Hun trenger dere nå. Så ikke snakk bak ryggen hennes, snakk til henne. Vær en god venn. 

Dersom dere trenger hjelp, er helsesøster en fin person å ta kontakt med.

Jeg heier på deg! Og venninna di!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Stå opp mot slutshaming

Jente lei seg (colourbox,com)

"Slutshaming" gjør at mange er redde for å stille opp for venner som står alene og avkledd på nett. Vær en god venn og stå opp mot rykter og baksnakking.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit