Hopp til hovedinnholdet

Overtråkk ankel

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei. Tråkket over med ankelen for 2 uker siden, jeg har ikke oppsøkt lege enda men lurer på om jeg kansje burde gjort det? Da jeg tråkket over kom det et smell og voldsom smerte med en gang, den hovnet også opp ganske med en gang. De første dagene etter klarte jeg så vidt å belaste foten, og etterhvert har det gått helt greit å gått i rolig tempo, men ikke å gå i trapper eller å bøye og bevege foten. Nå etter disse to ukene er foten fortsatt hoven, varm og smertefull. Kan det være jeg har revet over et leddbånd? Burde jeg oppsøke lege? Vet ikke om dere kan svare på dette, men uansett takk for svar.

 

Svar
Hei

det kan være svært smertefult å tråkke over. Det er ikke alltid heller så lett å vite om det er et brudd eller en leddbåndskade. Da du fortsatt har smerter, og ankelen er varm og hoven synes jeg du skal oppsøke fastlegen din, eller en skadelegevakt om det er det i nærheten av der du bor. Legen vil vurdere om det kan være brudd eller avrivning av leddbånd. Av legen vil du også få råd om videre behandling. 

Lykke til! 

Hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit